Website: Het Andere Amerika

HETANDEREAMERIKA.NL is een nieuw platform met persoonlijke verhalen vanuit de VS over de presidentsverkiezingen.

In aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november 2020, gaan drie Nederlandse vrouwen schrijven, vloggen en bloggen over de verhalen achter de krantenkoppen.

Vanuit hun woonplaatsen Washington en New York laten Mirjam Sterk, Sandy Verhoeve en Ingeborg van ’t Pad Bosch zich inspireren door hun uitgebreide netwerk, hun persoonlijke ervaringen en de dagelijkse gebeurtenissen in hun directe omgeving. Ze zoeken naar antwoorden op vragen als: wat vinden de Amerikanen van president Trump, van de schandalen, van de gespletenheid van het land? Waar komt de woede vandaan, waar gaat het land naartoe? Wat zijn de parallellen met Nederland of juist de verschillen en wat kunnen we ervan leren?

HETANDEREAMERIKA.NL brengt persoonlijke, verdiepende verhalen vanuit het politieke hart van de wereld. De site is in het leven geroepen om de jarenlange ervaring als politicus/programmamaker (Mirjam Sterk), multimedia-journalist (Sandy Verhoeve), psycholoog/schrijver (Ingeborg van ’t Pad Bosch) en expat (alledrie) te bundelen en via aansprekende verhalen in tekst, beeld en geluid te delen met iedereen die de complexe Amerikaanse samenleving graag iets beter wil begrijpen.

Door hun rol als insider én toeschouwer bieden deze vrouwen als geen ander een unieke blik op de achtergronden van het Amerikaanse nieuws, een perspectief dat voor Nederlanders veelal verborgen blijft. Redacties kunnen bovendien contact opnemen met de makers van Het Andere Amerika voor duiding, een achtergrondartikel, een column, een video of een fotoreportage.

Welkom op HETANDEREAMERIKA.NL!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s